κάνει επίσημη πρεμιέρα στις ΗΠΑ το “Into the Wild” (μτφ. τίτλος “Ταξίδι στην Άγρια Φύση“), βιογραφικό δράμα πάνω στη ζωή του Christopher McCandless ο οποίος μετά την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο αφήνει τα πάντα πίσω του και φεύγει μόνος για την Αλάσκα. Είναι βασισμένο εν πολλοίς στο βιβλίο του Jon Krakauer για τον McCandless, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Sean Penn.

Η ταινία συχνά μνημονεύεται ως μία από τις κορυφαίες σύγχρονες του γένους των road trip/επιβίωσης και εσωτερικής αναζήτησης. Ο Penn προσπάθησε ως ένα βαθμό να προσδώσει έναν πιο αφαιρετικό και συνάμα ζωντανό χαρακτήρα στις έρευνες και καταγραφές του Krakauer, τιμώντας τόσο το ταξίδι αισθητικά όσο και το πόνημα προς την “ελευθερία” όπως τη στοχάστηκε τότε ο νεαρός Christopher. Μάλιστα γι’αυτό το λόγο φαίνεται πως αγαπήθηκε κι έκανε μεγάλη επιτυχία -σχετικά με τα νούμερα που έπιασε εντός- και εκτός αμερικανικών συνόρων.

Πρωταγωνιστεί ο Emile Hirsch ενώ ο Hal Holbrook με τη μικρή συμμετοχή του θα βρεθεί για πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα φορά στην καριέρα του υποψήφιος στα Όσκαρ (β’ ανδρικό), στα 82 του χρόνια. Η ταινία ήταν υποψήφια και για μοντάζ.
Αμφότεροι οι Hirsch και Holbrook, όπως και η Catherine Keener θα είναι υποψήφιοι και στα βραβεία του αμερικάνικου Σωματείου Ηθοποιών.

Trivia: O Hirsch έχασε σχεδόν 20 κιλά για το ρόλο, έβγαλε όλες τις σκηνές μόνος χωρίς να τον ντουμπλάρει κασκαντέρ, ενώ το ρολόι που φοράει είναι το πραγματικό που φόραγε ο McCandless, το οποίο του δόθηκε ως δώρο.

Advertisements