ξεκινά επίσημα η λειτουργία της εταιρείας “Disney Brothers Cartoon Studio”, των αδερφών Walt και Roy Disney, η πρώτη στο Hollywood που ασχολήθηκε αμιγώς με την παραγωγή ταινιών και σειρών με κινούμενα σχέδια. Είναι φυσικά ο “πρόγονος” του σημερινού κολοσσού που ακούει στο όνομα “Walt Dinsey Company” με εκατοντάδες εμπορικές επιτυχίες στον χώρο των καρτούν και της ψυχαγωγίας.

Λίγο μετά την ίδρυση της έρχεται η συνεργασία με την διάσημη παραγωγό και διανομέα βωβών κινουμένων σχεδίων της εποχής, Margaret J. Winkler, που λειτουργεί σαν σύμβουλος αλλά και alicecom480μοντέρ, κι έτσι λίγους μήνες μετά έρχεται η πρώτη μικρού μήκους ταινία του Walt Disney σε παραγωγή εξ ολοκλήρου της δικής του εταιρείας. Αυτή είναι το “Alice’s Day At Sea” διάρκειας 11.5 λεπτών, η δεύτερη της περίφημης σειράς του “Alice Comedies”.

Το 1929 ενσωματώνεται στην “Walt Disney Productions” (σήμερα γνωστή ως “Walt Disney Animation Studios”), στούνιο που αρχικά μέχρι το 1934 ασχολούνται μόνο με μικρού μήκους ταινίες, μέχρι την αλλαγή πλεύσης το 1934 όταν πλέον άρχισαν και οι μεγάλου μήκους παραγωγές με την πρώτη, “Η Χιονάτη και οι επτά Νάνοι” να ανοίγει το 1937 (μέχρι σήμερα μετρά 55 με τελευταία το “Zootopia”).

Πλέον θεωρείται ο “πατέρας των καρτούν” έχοντας εξελίξει κατά τον 20ο αιώνα εξαιρετικές τεχνικές απεικόνισης ενώ φυσικά έχει το brand name πολύ αγαπημένων και εμπορικών παιδικών ηρώων όπως ο Mickey Mouse και ο Donald Duck.

Advertisements