αρχίζει σε περιορισμένη διάθεση η προβολή του βιογραφικού δράματος “Ed Wood”, της δεύτερης ταινίας με σκηνοθέτη τον Tim Burton και πρωταγωνιστή τον Johnny Depp μετά το επιτυχημένο εγχείρημα τους τέσσερα χρόνια πριν με τον “Ψαλιδοχέρη”, λαμβάνοντας επίσης εξαιρετικές κριτικές.

Ο Depp θα υποδυθεί έναν σκηνοθέτη των αποκαλούμενων b-movies που προσπαθεί παρά τις αντιξοότητες να ανεβεί ψηλά στο καλλιτεχνικό στερέωμα στο Hollywood του ’50, με τους σεναριογράφους Scott Alexander και Larry Karaszewski να βασίζονται και σε πραγματικά περιστατικά από τη ζωή του Edward Davis Wood Jr, ο οποίος σήμερα θεωρείται “καλτ φιγούρα” της αμερικανικής σκηνοθεσίας.

Αυτός όμως που θα ξεχωρίσει είναι ο συμπρωταγωνιστής του, Martin Landau, ο οποίος υποδυόμενος τον σταρ του ουγγρικού σινεμά και φίλου του Wood, Bela Lugosi, θα κερδίσει στα 66 του χρόνια και μετά από εκατοντάδες ρόλους, το μοναδικό του Όσκαρ (β’ ανδρικού, ενώ η ταινία κέρδισε και για το μέικαπ).

Trivia: Απίστευτο και όμως αληθινό. Όλες οι ταινίες του Edward Wood Jr κόστισαν λιγότερο από την παραγωγή αυτής της ταινίας του Burton για τον ίδιο!

Advertisements