borat-final1

…το ιδιαίτερο στυλ του Sacha Baron Cohen αρχίζει την “επανάσταση” του με την πρώτη επίσημη προβολή του “Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan” ή κατά κόσμον “Borat”, στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών του Τορόντο.

Το Borat δίνει νέα πνοή στην έννοια “mockumentary” (σκηνοθετημένο από τον Larry Charles), σε σημείο που λίγοι ήταν αυτοί που ακόμη και μετά την επίσημη προβολή της ταινίας στην Αμερική, μπορούσαν να πουν με σιγουριά ποια συνέντευξη ή αντίδραση κατά του Cohen στην ταινία ήταν σκηνοθετημένη και ποια όχι.

Φυσικά τα “παρατράγουδα” δεν έλειψαν ποτέ γύρω από τον ξεχωριστό κύριο…Borat, καθώς όλες οι αραβικές χώρες πλην του Λίβανου απαγόρευσαν την προβολή των περιπετειών του γκαφατζή Καζάκου ρεπόρτερ, ενώ και η Ρωσία τάχθηκε κατά του αν και όχι επίσημα.

Trivia: H πρώτη επίσημη πάντως δεν ολοκληρώθηκε την ίδια μέρα καθότι ο προτζέκτορας χάλασε, όποιες προσπάθειες έγιναν απέβησαν άκαρπες, με τον Cohen να επιδίδεται παράλληλα σε ένα ακόμη μοναδικό σόου μέχρι να καταστεί οριστικά σαφές ότι θα συνεχιζόταν η θέαση την επόμενη ημέρα.

(στη φωτό ο Cohen καταφθάνει στο Φεστιβάλ μένοντας πιστός στον χαρακτήρα του ρόλου)